MŰSZAKI VIZSGÁZTATÁS ÉS EREDETISÉG VIZSGÁLAT

Márkafüggetlen műszaki vizsgáztatás a Suzuki Varró szervizeiben

A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt műszaki vizsgáló állomásokként saját hatáskörben vállaljuk 3,5 tonna össztömegig bármilyen személy- és tehergépkocsi, valamint utánfutó helyszíni műszaki vizsgáztatását a XVIII. illetve a XIX. kerületben.

Műszaki vizsgáztatás

Az első forgalomba helyezést követő 4 év elteltével kötelezővé válik a gépjárművek időszakos, 2 évente elvégzendő műszaki vizsgálata. Mivel az autók fejlődésével és a jogszabályok változásával a műszaki vizsgáztatás is folyamatosan változik, segítünk Önnek felkészülni, hogy a vizsgáztatás folyamata a lehető leggördülékenyebb, és Önnek a lehető legkényelmesebb legyen!

Tudta? A Suzuki Varrónál minden esetben követjük a jogszabályi változásokat, így szakembereink mindig a hatályos rendelkezések szerint járnak el!

A műszaki vizsgáztatás legfőbb elemei:

 • lengéscsillapítók, futómű vizsgálata
 • fékek állapotának és hatásfokának vizsgálata
 • a jármű motorjának és kipufogó rendszerének környezetvédelmi vizsgálata
 • szélvédők és ablaktörlők vizsgálata
 • gumiabroncsok és a felnik vizsgálata
 • lámpák, búrák, tükrök és a hangjelző vizsgálata
 • karosszéria vizsgálat (szín és korrózió)
 • biztonsági övek, ülések és műszerek vizsgálata
 • biztonsági kiegészítők ellenőrzése

Szükséges dokumentumok:

 • személyigazolvány és lakcímkártya
 • meghatalmazás (amennyiben nem a forgalmi engedélyben szereplő tulajdonos vagy üzembentartó az eljáró személy)
 • kötelező felelősségbiztosítás befizetését igazoló dokumentum (csekk, átutalási bizonylat, biztosítói igazolás)
 • forgalmi engedély

Jogi személy esetében a fentieken felül mindig legyen Önnél egy cégkivonat, és egy aláírási címpéldány is!

Előzetes Műszaki Átvizsgálás

A Suzuki Varró szervizeiben minden műszaki vizsga előtt elvégezzük a járművek előzetes átvizsgálását. Az előzetes műszaki átvizsgálást követően - amennyiben szükséges - szerviz szakembereink tanácsot és árajánlatot adnak a gépjármű fennálló hibáinak javítására, és a vizsgára történő felkészítésére vonatkozóan.

Miért van erre szükség? Amennyiben a műszaki vizsga során a jármű nem felel meg, úgy a teljes vizsgadíj kárba vész, valamint a jármű forgalmi engedélyének érvényességi ideje – függetlenül attól, hogy az még mennyi ideig lett volna érvényes - a vizsgálat napjával bezárólag megszüntetésre kerül. Ezt követően a jármű közúti közlekedésben nem vehet részt mindaddig, míg sikeres műszaki vizsgán nem esik át.

Műszaki vizsga árak

A műszaki vizsgáztatás díja tartalmazza az Előzetes Műszaki Átvizsgálás díját, valamint a jogszabály által előírt „hatósági” vizsgadíjat. A hatósági díjak a jogszabály által előírtak szerint járműkategóriánként eltérőek, ezért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk árajánlatot az Ön gépjárművének vizsgáztatásával kapcsolatban!

Környezetvédelmi felülvizsgálat

Az Európai joggal való harmonizáció során többször is módosult a járművek műszaki vizsgálatának rendje. Ennek okán a környezetvédelmi felülvizsgálat már a műszaki vizsga részét képezi, így a környezetvédelmi és a műszaki követelmények megfelelőségének ellenőrzése egy időben és egy helyszínen, gyorsabban és kényelmesebben zajlik le.

Műszaki vizsga érvényessége

Ha a jármű a vizsgálat követelményeinek megfelel, a forgalmi engedély időbeli hatályát a vizsgabiztos a helyszínen meghosszabbítja.

Sikeres műszaki vizsgát követően az új érvényességi idő a forgalmi engedélybe bejegyzésre kerül. Amennyiben a forgalmi engedélybe bejegyzés bármilyen okból már nem tehető, vagy az okmány arra már nem alkalmas, úgy Önt a hatósági bizonyítvánnyal (műszaki adatlappal) az okmányirodához (kormányablakhoz) irányítjuk, ahol forgalmi engedélyének cseréjét vagy érvényesítését kezdeményezheti.

FONTOS! Az előzetes, telefonon történő időpont egyeztetéssel megelőzheti a várakozást. Műszaki vizsgáról további információt elérhetőségeinken kérhet!

Eredetiségvizsgálat a Suzuki Varró szervizeiben

Márkafüggetlen eredetiségvizsgálat a Suzuki Varró szervizeiben

A gépjármű tulajdonjog átírásának egyik alapvető feltétele az eredetvizsga igazolás megléte, amely nem lehet 60 napnál régebbi. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a 301/2009 kormányrendelet szerint az eredetiségvizsgálat kizárólag az erre a célra létrehozott állomásokon végeztethető el! A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgáló állomásokként saját hatáskörben vállaljuk 3,5 tonna össztömegig bármilyen személy- és tehergépkocsi, valamint utánfutó helyszíni eredetiségvizsgálatát a XVIII. illetve a XIX. kerületben.

Az eredetiség-vizsgálat elsődleges célja kiszűrni a bűncselekmény útján manipulált járműveket, ezáltal biztonságot nyújtani a leendő tulajdonosnak, de meggyőződhetünk arról is, hogy a jármű ténylegesen rendelkezik-e az adás-vétel során meghirdetett paraméterekkel. A vizsgálat egyúttal az eladó érdekeit is védi, ugyanis visszakereshető képanyaggal rögzítjük a jármű és azonosítóinak vizsgálatkori állapotát.

Mikor kell és mikor nem kell a tulajdonjog átírása előtt eredetiségvizsgálatot végezni?
Olvassa el
az ide vonatkozó hatósági információkat!

A vizsgálat menete

 • a jármű okmányainak és azok valódiságának vizsgálata (összevetés a hatósági körözési listán szereplő járművekkel, járműadatokkal)
 • a járműazonosító adatok valódiságának ellenőrzése (nem engedélyezett átalakítások kiszűrése)
 • a jármű kialakításától, kivitelétől és egyéb paramétereitől függően a jármű állapotának fényképes dokumentálása
 • festékréteg-vastagság mérése
 • a jármű egyedi azonosítóinak ellenőrzése, (motorszám és alvázszám), azok gyári jellege, valamint a hordozó elemek és azok bekötései
 • egyéb azonosítók vizsgálata (pl. különböző nagyobb javítások, összeépítések, fődarab cserék)

A vizsgálat átlagos időtartama: 50-60 perc

Az eredetvizsgálathoz szükséges okmányok

 • a jármű forgalmi engedélye (hiányában okmányirodai Hatósági Bizonyítvány, amely tartalmazza a jármű adatait)
 • eladó vagy vevő személyi igazolványa, és tulajdonos vagy vevő lakcímkártyája
 • gépjármű törzskönyv (ha rendelkezik vele)
 • meghatalmazás (amennyiben az eladó vagy a vevő személyesen nincs jelen az eredetvizsgálaton)
 • meghatalmazott személyi igazolványa, lakcímkártyája

Jogi személy (cég) tulajdonos vagy vevő esetén a fentieken felül szükség van a kérelmező cég 90 napnál nem régebbi cégkivonatára és a kérelmező cég aláírási címpéldányára is.

Külföldről behozott gépjármű forgalomba-helyezés előtti első eredetiségvizsgájához a fentieken túl szükség lesz még:

 • a műszaki adatlapra
 • a származás ellenőrzési határozatra (az illetékes okmányirodában állítják ki)
 • a külföldi forgalmi engedélyre
 • a külföldi adás-vételi szerződésre és a számlára

 

Az eredetiségvizsgálat ára

Az eredetiség-vizsgálat hatósági díjas, melyet a vizsgálat helyszínén kell befizetni. A hatósági díjak a jogszabály által előírtak szerint járműkategóriánként eltérőek, ezért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk árajánlatot az Ön gépjárművének vizsgálatával kapcsolatban!

Autóvásárlás előtt áll? Az eredetiségvizsgálat mellé ajánljuk szíves figyelmébe gépjármű műszaki állapotfelmérés szolgáltatásunkat, ahol teljes rálátást biztosítunk a megvásárolni kívánt jármű műszaki állapotáról! Ne hagyja magát megvezetni, kérje kollégáink segítségét!

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSAINK

GYÁRI ALKATRÉSZ ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉRTÉKESÍTÉS

Suzuki Eredeti Alkatrészek - Suzuki Genuine Parts (SGP)

A Suzuki Varró szervizeiben minden szakemberünk azon dolgozik, hogy az Ön járműve tartósan nyújtsa a Suzuki élményt, ezért használunk minden javításhoz eredeti Suzuki alkatrészeket.

érdekel

SUZUKI VARRÓ AUTÓSZERVIZEK

Suzuki Varró Autószervizek a XVIII. és a XIX. kerületben

A Suzuki Varró közel 50 éves autójavítási tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás. Márkakereskedéseink alapítása óta ugyanazon megbízható, márka specifikus oktatásokon részt vett, szakképzett munkatársakat alkalmazzuk mindkét szerviz műhelyünkben.

érdekel

MYSUZUKI

Suzuki Hűségprogram

Bemutatjuk a Suzuki Hűségprogramot, melynek keretében exkluzív ajánlatokat és hasznos tudnivalókat kínálunk Önnek!

érdekel